Allrise

Fantastisch concert!

Zaterdag 25 april was eindelijk het moment aangebroken dat we samen met gospelkoor Dabar uit Stadskanaal een dag zouden doorbrengen, gevolgd door een gezamenlijk concert.
Rond 11.30 uur arriveerden de eerste leden van Dabar en All Rise en werd er opnieuw met elkaar kennisgemaakt onder het genot van een kopje koffie en natuurlijk Spakenburgs hart.
Er was een leuk en afwisselend middagprogramma in elkaar gedraaid die begon met een gezamenlijke lunch en gevolgd werd door een leuke en geslaagde workshop.

dabarDe verrassingsact deze middag was een flashmob op de markt in het centrum van Spakenburg. De leden van Dabar werden met het plaatselijke treintje “Treintje Cornelia” naar het dorp vervoerd, terwijl All Rise er op de fiets achteraan ging. De flashmob verliep goed, zelfs het carillon speelde mee.

Teruggekomen was het tijd voor de soundcheck voor band het koorleden, gevolgd door het avondeten. Als je in Spakenburg gasten ontvangt, mag gebakken vis natuurlijk ook niet ontbreken en waren er enkele visbakkers, een tent en een vispan geregeld om ter plekke verse vis te bakken. Dat dit in de smaak viel was wel duidelijk. Tot de laatste vis werd gretig verorberd.

Tegen 20.00 uur was het eindelijk tijd voor het gezamenlijke concert waar we allemaal naar toe hadden geleefd.
Bij elkaar zo’n 85 koorleden, goede solisten, bevlogen dirigenten en enthousiaste muzikanten en technici stelden alles in het werk om er een geslaagde avond van te maken. En dat werd het! Beide koren hebben een verschillend repertoire en dat maakte dat het een afwisselend geheel werd. Natuurlijk mochten ook een paar gezamenlijke nummers niet ontbreken, waarbij aan het nummer ‘We will stand’ zelfs de beide dirigenten hun gezamenlijk steentje bijdroegen door de solostukken voor hun rekening te nemen.

Na een afsluitende borrel werd er afscheid genomen van elkaar met de intentie dit nog eens te herhalen. We kijken terug op een zeer geslaagde dag en waarvoor we alle eer aan onze God en Vader willen geven!

 

Geplaatst in Foto archief.