Afscheidsconcert Rineke de Wit

Zaterdag 11 mei is het zover; het laatste concert van gospelkoor All Rise met haar veelzijdige dirigente Rineke. We willen er een extra feestje van maken; het dak in de Immanuelkerk zingen we er af. Onze wens is om dat niet alleen als koor te doen, maar samen met ons enthousiaste publiek. Daarom is het thema van dit concert Let’s Worship! 

Praise en Worship 

Bewust is gekozen voor de datum van 11 mei; tussen Pasen en Pinksteren in. We willen graag een wat breder repertoire laten horen en hebben daarnaast veel fans die graag samen met ons de praise- en aanbiddingsliederen uit volle borst mee willen zingen. Met een praiseconcert na Pasen en met Pinksteren in het vooruitzicht is daar alle ruimte voor. 

Ook de vijfkoppige band van All Rise kan los; met Jan Mark van Eerde op piano, Lex Pelamonia op gitaar, Arie Overduin op de bas en Matthias Blokzijl achter de drums is het feest compleet. “Voor de laatste keer kunnen we ook genieten van de hobo- en saxklanken gespeeld door onze eigen Rineke”. 

Het repertoire van de avond gaat van heel gevoelig en rustig in Ik val niet uit Gods hand en God is in this room naar een lekkere stevige beat in bijvoorbeeld There is power! Voor iedereen wat wils. ‘Waar het ons om gaat is dat we door middel van de liederen mensenharten mogen raken en daarmee Gods grote Naam nog groter maken’. 

Gratis toegang 

Omdat we dit graag met zoveel mogelijk broers en zussen willen doen hebben we besloten het concert zo laagdrempelig mogelijk te houden en daar hoort bij dat iedereen gratis naar binnen mag. Het koor roept iedereen op iemand mee te nemen die van zingen en een feestje houdt!  

Het organiseren van een concert brengt desalnietemin veel kosten met zich mee; denk bijvoorbeeld aan geluid en licht, podiumaankleding en aanschaf van muziek, daarom wordt er wel een collecte gehouden om deze onkosten te dekken. 

Pauze 

All Rise heeft een avondvullend programma in elkaar gezet die we vooral samen met iedereen die er is gaan beleven. Halverwege zullen we even pauzeren om de kelen te smeren en om elkaar te ontmoeten in de gezellige hal bij de koster die iedere keer weer met zijn gulle lach klaar staat met een kop koffie of thee en wat lekkers. 

Afscheid 

Helaas is dit praiseconcert het laatste concert van Rineke met All Rise. De veelzijdige dirigente heeft vijf jaar voor het koor gestaan en heeft al een heel aantal concerten op haar eigen enthousiaste, muzikale manier opgeluisterd en geleid. ‘Het komt steeds dichterbij en hoewel ik er natuurlijk goed over nagedacht heb vind ik het moeilijk deze leuke, hechte groep met lieve mensen niet meer te hoeven begeleiden..’ Aldus Rineke op de éénnalaatste repetitie-avond afgelopen woensdag. 

All Rise gaat haar ook missen. Naast het feit dat het koor op muzikaal vlak heel veel van Rineke heeft geleerd was iedere repetitie-avond een feestje op zich. Met een lach en een traan werd lief en leed gedeeld. Rineke, die in vijf jaar tijd al best een mondje spakenburgs kan spreken, gaat zich meer richten op haar veelzijdige professionele muziek- en zangcarrière.  

Nog één keer genieten van Rineke de Wit met gospelkoor All Rise? Wees welkom! Zaterdag 11 mei, 19:30 uur, Immanuelkerk Bunschoten. En neem gerust iemand mee! 

Geplaatst in Nieuws, Nieuws archief.